Provinciale Limburgse Dambond
Uitslagen LK jeugd PDF Afdrukken E-mail

[24-05-2015] Met dank aan de Limburgse Damschool kunnen we met enige trots de resultaten melden van de Limburgse jeugdkampioenschappen die vandaag door de damschool in hun vaste home in Munstergeleen werden georganiseerd.

 
Melvin Koullen eerste en tweede bij NK Benjamins PDF Afdrukken E-mail

[23-05-2015] Melvin Koullen is vanmiddag in Culemborg als eerste geĆ«indigd bij de jongens in het Open NK voor benjamins. Terwijl moeder Olga ongeveer op dezelfde tijd gehuldigd werd vanwege haar derde plaats bij het WK voor vrouwen deed de jongste telg uit de familie Koullen een gooi naar de nationale titel bij de benjamins. Melvin werd dus Nederlands kampioen bij de jongens benjamins en in het totaalklassement eindigde hij op de tweede plaats. 

 
Olga Kamychleeva derde prijs bij WK vrouwen PDF Afdrukken E-mail

WK Vrouwen Wuhan: Golubeva verovert 15e wereldtitel (23-05-2015)

GMIF Zoja Golubeva (Let.) heeft vanochtend bij het WK Vrouwen in Wuhan voor de 15e maal de wereldtitel vrouwen in de wacht gesleept. Met een zeer snelle remise tegen GMIF Olga Balthazy (Ukr.) reduceerde ze haar concurrentie tot 1 speelster, GMIF Olga Kamychleeva (Ned.).

Kamychleeva kon tegen MIF Aygul Idrisova (Rus.) echter geen bordkansen verkrijgen, integendeel. Remise was het uiteindelijke resultaat. MIF Natalia Sadowska (Pol.) wist wel het doel te vinden tegen MIF Alatenghua (Chi.). Na 42 zetten was de Chinese overklast. Sadowska schoof met drie achtereenvolgende overwinningen daarmee ook naar 20 punten. Golubeva werd door het zogenaamde neo-SB (beste resultaat in rangorde van speelsters) winnares van het toernooi, terwijl Sadowska op basis van het grootste aantal overwinningen zilver behaalde en daardoor Kamychleeva op de finishlijn nog passeerde.

 

Bron: Toernooibase.dammen.nl

 
Stukken voor de jaarvergadering PDF Afdrukken E-mail

STUKKEN VOOR DE JAARVERGADERING

 
Marijn Jans in HF NK aspiranten PDF Afdrukken E-mail

[14-05-2015] Eurekalid Marijn Jans neemt dit weekend in Hazerswoude deel aan een van de halve finales om het kampioenschap van Nederland bij de aspiranten.

 
 
** Limburg en Poker **

Poker kent sinds een aantal jaar een mateloze populariteit in Nederland.
In Limburg begint de poker gekte ook steeds grotere vormen aan te nemen.
Wil jij graag deelnemen aan een van de poker toernooien in Limburg neem hier maar eens een kijkje.
Speel poker op een van deze toernooien, wellicht dat jij een van de grote prijzen mee naar huis neemt.